Abel mi-a dat să citesc despre Protocoalele_Inteleptilor_Sionului.pdf

”Abel mi-a dat să citesc despre Protocoalele_Inteleptilor_Sionului.pdf”

Și am început să citesc… acum 26 Mai  aproape 12 noaptea…

Nu intenționez să citesc acum tot căci vreau să citesc cu atenție  și nu vreau să scriu în repezeală.

Am început prin a citi ca să îmi da seama despre ce este vorba. Foarte interesant. Se refeă la planuri făcute de Francmasonerie la un congres care a avut loc in anul 1897.

Vreau să analizez fără grabă și fără idei preconcepute cele așa zise 24 protocoale introduse în discuție la congresul acela așa cum am inteles eu.

1.Așa cum știm de la istorie, Masoneria în care s-a integrat revoluția din 1848 la care au participat mințile luminate ale româniei alături de alții ca ei, inclusiv Nicolae Bălcescu si-a asumat lozinca revoluției franceze, LIBERTATE, EGALITATE,  FRATERNITATE ! Acesta este primul protocol, asumarea acestui slogan-scop.

2. Al doile protocol din câte înțeleg din textul comentat declară LIBERTATEA CULTELOR ! Creștinismul este declarat,  așa cum înțeleg eu protocolul, o religie la fel ca oricare alta și nu intră în discuție așa cum nu intră nici religia de la care a pornit crestinismul sau altele care au vechime mai nare, probabil putem să vorbim și despre budism deși aici nu este menționat.

3. Analizând sloganul masoneriei,

– LIBERTATEA  nu este o deschidere către anarhie. Libertatea trebuie definită prin constituție, printr-o lege care să stabilescă o balanța a drepturilor astfel ca să respectăm și al doilea principiu.

– EGALITATEA, aceasta este doar în drepturi căci după calități si posibilități, oamenii nu pot fi egali. Fiecare este făcut de creator diferit și nu trebuie să uitam de al treilea principiu la masoneriei.

– FRATERNITATEA.  Chestia este că nefiind toti cu aceleași posibilități apare tendința de luptă intre indivizi și între state, popoare. Cele trei principii masonice includ și fraternitatea, adică să nu ne luptăm între noi.

4. Al patrulea protocol al masoneriei prevede dezvoltarea in etape, pentru apropieria posibilităților intre state si poate chiar între oameni.Bine îmțeles aici se pornește de la ideea că statele să fie REPUBLICI, conduse de mai mulți oameni nu de un monarh, considerând că un om poate   greși dar mai mulți se corectează unui pe altul

5 Al cincilea protocol  prevede  ca această dezvoltare în etape să se facă într-o formă centralizată printr-o Conducere Unică Mondială.

Păi…mă opresc aici deși voi continua… Cum ziceam ? Ceva unic sugesționează că poate greși, mai mulți se corectează unii pe alții.

Adică nu avem nevoie de conduceri responsabile pe națini sau altfel spus pe state naționale. ?

Poate nu înțeleg eu bine ce face conducerea asta mondială la care s-a ajuns dar acum. Am impresia că asta se zice în articolul pdf pe care il analizez . Am impresia că se spune, și eu sunt de acord cu această părere, că lucrurile nu merg spre LIBERTATE; EGALITATE și  FRATERNITATE.

Dar voi continua comentând în felul meu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.